Halaman

Selasa, 18 Januari 2011

Nak Bersilat depan orang

alhamdulilah la.. baru2 ni Kolej kediaman tempat aku uat jemputan kat Persatuan Silat yang aku masuk. Jemputan ni kami kena buat persembahan dalam satu karnival Kolej hari terbuka. Memang sudah jadi kebiasaan tiap-tiap tahun kolej-kolej kediaman tempat aku ni buat Hari Terbuka. Sambutan ni nama aku tak ingat tapi tentang pembangunan insaniah la lebih kurang. Sebab tu ada persembahan silat tapi bukan silat ja buat persembahan, banyak lagi.. aku nampak malam tu ada persembahan tarian cina, silat cekak, teater, dan lain-lain.

Aku dengan kawan2 buat persembahan ni dalam seminggu ja.. aku ingat dah tak sempat nak buat latihan tapi alhamdulilah la Allah bantu aku dan kawan2 kalo x tunggang langang la. Mula2 tu aku semangat la buat latihan, kiranya tak reti la letih2 tapi dah dekat2 nk buat persembahan dah mula la letih2 badan ni. Cikgu Silat aku suh kami buat Tarian Silat mula2 persembahan pastu silat pulut pastu gaduh2 la skit. Yang beznya tak ada sapa yang jadi hero, last2 suma pakat kalah .. tu yg best tu. Sebab puas ati la bila suma yang kena. Aku terlibat dengan seni tari bunga pastu buah gabungan semua pukulan dan last sekali baru ada gaduh2x..
video


Mula2 persembahan tu aku ada gemuruh sikit, ntha la.. aku pun xtau.. Time tu kalo leh cabut, aku cabut dah. Tapi lepas baca doa secara beramai2 aku jadi tenang ja.. da h tak takut apa2 dah.. sampai membe aku kata aku ni jantung xda ka sampai xbedegup pon masa dia pegang dada aku,. hehehe,,, tapi kawan2 lain masa aku pegang dada diorang, jantung macam nak meletup ja.. heheh.. masa mula2 tu membe aku cadangakn berlari bila masuk pentas, bila berlari2 tu Pengacara majlis siap terkejut gi sampai nak lari nampak kami. . Tapi bila time keluar pentas, kami berjalan je keluar, pengacara siap kutuk2 lagi kami.. hehehe...





Masa aku ni buat persembahan masa mula2 sekali, tapi kena belasah gak gumana pun... Masa aku terlibat tu orang pakat sorak tak sangga sebab aku berlakon jadi berlagak.. tapi nak buat gumana, aku bukan diretor.. kalo director aku la hero nanti, hehehe,, sakit jgak time tu.. kaki bercalar kena tar. tapi sakit pun sikit la .. mula sakit pun bila dah selesai semua n balik mandi baru la sakitnya,, hehehe.. Aku cerita kat korang semua bukan nk jadi hero ke, sombong ke, riak ke apa ke.. tapi cuma nak kongsi pengalaman ja.. gipun, sume ni Allah S.W.T yang bantu kami kalo x.. tunggang langgang dah.. xda papun.. huhuhu... tu jelah cerita aku.. nak cerita panjang2 idea xcukup.. hehehe..

5 ulasan:

  1. beta konon... ang jd bini aku kira jadi permaisuri la.. hehehe... nnti la aku letak.. episod ke-2 lak.. hahaha

    BalasPadam
  2. lorhh.. baru semangat nak tgk video. alih2 seminit lebih je. BTW, tahniah! :)

    BalasPadam
  3. hehehe.... nk buat mcm mane.. yg tu je buleh buat pon.. xleh panjangkan lagi.. hehhee..
    xpe2 len kali pihak penganjur aku letakan ..hehheee

    BalasPadam
  4. owkey...aku tggu...klo xdek,siap ang....

    BalasPadam